Erik Hendriks

Python Web Development

hacker emblem

Web Penetration Testing

pentest image

Ook wel bekend onder de namen pen-test en ethisch hacken. Is een manier om de veiligheid en weerbaarheid van de data, computersystemen, netwerken en applicaties van uw onderneming onder de loep te nemen. Alle web applicaties kunnen het doelwit worden van criminelen. Veel websites hebben een schat aan waardevolle informatie, zoals, adressen, creditcard gegevens en andere persoonlijke of gevoelige informatie. Voor uw data en applicaties moet de effectieve beveiliging voldoende zijn om veel aanvallen tegen te houden en te detecteren.

Een steeds terugkerende onderdeel van een pen-test is te onderzoeken hoe de applicatie reageert op onverwachte user input (input validatie). Als de applicatie deze user input niet goed filtert, is dit een zwak punt in de schakel die een hacker controle over uw systeem kan geven. Andere bekende zwakheden die ook sowieso worden geƫvalueerd: slechte wachtwoorden, uitvoering van access control, error messages die te veel informatie geven, out of date applicaties en hun configuratie. Een gerenommeerde bron om te begrijpen wat er allemaal mis kan gaan kun je hier vinden OWASP.

Een geautomatiseerde pen-test is maar het begin, het houdt alleen een aantal geautomatiseerde aanvallen tegen. Criminelen en hackers zijn vaak creatief en gebruiken hun skills om een goed voorbereide aanval uit te voeren aangepast aan uw systeem of applicatie. Dit betekend dat er ook een gerichte pen-test moet worden uitgevoerd op uw systeem om echt effectief te zijn, hiervoor kunt u het formulier invullen en u krijgt een opmaat gemaakte offerte.

Services

Wat kan ik voor je doen?

Als je niet weet of je web applicatie veilig is tegen sqli of xss aanvallen, of als je niet weet of je web server veilig is geconfigureerd? Is de input validatie procedure adequaat? Weet je de antwoorden op deze vragen niet of je weet dat je web applicatie een security make-over nodig heeft, kies dan een optie voor meer informatie,
of stuur me een email


contact

Ik hoor graag iets van je

Verzenden...
Verzenden...
Waar ben ik

Hazelbos 3
2650 Edegem
Belgiƫ